Stiti deja ca „aproape alb” este o noua tendinta in designul interior?

Culoarea alb pur este cea mai comună alegere în interior, deoarece este ușor de combinat cu alte nuanțe și mobilier. Deoarece reflectă lumina, mărește vizual încăperea și îi conferă o senzație de curățenie și luminozitate. Cu toate acestea, culoarea albă clasică poate părea rece și sterilă într-o cameră. În zilele însorite, lumina reflectată de pereți strălucește prea puternic și este orbitoare. Aproape alb sau albul cu subton, care este o nouă tendință în designul interior și la care arhitecții și designerii de interior apelează din ce în ce mai des, este o soluție excelentă pentru această problemă, printre altele.

Nuanțele albe sunt versatile, deoarece pot servi drept bază pe termen lung pentru schimbarea stilurilor și culorilor echipamentelor noastre. De asemenea, măresc optic spațiul, deoarece reflectă lumina naturală și merg bine atât în ​​locuințe moderne, rafinate, cât și în medii rustice și rurale. Nuantele aproape albe se adapteaza gustului tau unic intr-un mod sofisticat cu nuantele lor blande, conferind casei tale un caracter aparte.

În JUB, nuanțele aproape albe au fost împărțite în mai calde (bumbac, alabastru, iasomie), mai reci (gheață, culoarea sării sau chefir), neutre (dantelă, perlă, tofu) și roz (ricotta, pudră, basmati). Acestea sunt nuanțe blânde de alb, dar au multe avantaje față de sora lor nepigmentată.

Pigmenții adăugați vor reacționa diferit cu obiectele din împrejurimile lor imediate și cu culoarea luminii solare. Culoarea va absorbi și reflecta diferite lungimi de undă și astfel se va schimba în funcție de vreme, timp, anotimp și, de asemenea, în funcție de obiectele din împrejurimile sale. Acest lucru va crea un sentiment mai natural, cald și mai familiar și, pe de altă parte, va ajuta și la reglarea ceasului biologic.

Chiar dacă se folosește aceeași culoare în toată casa, tot nu va funcționa bidimensional, deoarece își va schimba culoarea în funcție de fluxul de lumină în cameră. Acest lucru va face să pară că suntem înconjurați de o paletă monocromatică bogată și nu doar de o singură culoare.

Minimalism cald

Una dintre tendințele dominante în domeniul designului interior, care include și nuanțe aproape albe, este minimalismul cald, durabil, cu note de design mediteranean, scandinav și japonez. Ceea ce au toate trei în comun este că creează un loc de viață lentă și atentă cu intervenții simple în spațiu; un mic refugiu care ne umple de energie pozitivă.

Japandi je trenutno eden od prevladujočih slogov notranje opreme, saj s svojimi nežnimi teksturami, igro senc in odsevov ter z malo pohištvenimi elementi in barvami v prostor vnaša dinamiko in toplino.

Materialele primare - lemn, piatră, metal, sticlă, textile, var, argilă și ceramică - și diferitele tratamente de suprafață ale acestora, de la brut (piatră cioplită, lemn periat, tencuială brută) până la lucios (metal, piatră lustruită) sunt în prim-plan. . , ceramică glazurată). Materialele naturale sunt completate de nuanțe neutre ale mobilierului, textile de casă și culorile pereților.

Dacă doriți să introduceți una dintre tendințele minimalismului cald în casa dvs., înlocuiți culoarea tradițională albă cu una dintre surorile sale nepigmentate. Alegând nuanțe aproape albe de vopsea de perete, vei aduce un plus de moliciune și profunzime încăperii, vei sublinia elementele arhitecturale sau vei echilibra stilul echipamentului. Atunci când alegeți un subton, ar trebui să vă ghidați în primul rând după gustul dvs., dacă aveți îndoieli, cereți sfatul unui expert în mixerele JUMIX de la JUB. Noile nuanțe de alb murdar sunt disponibile în culori interioare premium.

Citeste si:

Alege albul preferat!

Culoarea alb pur este cea mai comună alegere în interior, deoarece este ușor de combinat cu alte nuanțe și mobilier, dar încă arată rece și steril în cameră. În zilele însorite, lumina reflectată de pereți strălucește prea puternic și este orbitoare. Aproape alb sau Albul cu subton, care este o culoare albă cu subton de gri sau bej, este o soluție excelentă la această problemă.
 

   

„Albul clasic este folosit doar ca strat de bază"

Interviu cu designerul de interior și stilistul Alenko Dirnbek, care își conduce propriul studio de design interior în Australia.

 

Programul JUB Design Studio face o selecție ușoara de culori si texturi, folosind exemple tipice.
Contact: SC JUB SALES SRL, Calea Clujului št. 207/C, RO-410 Oradea, Romania; T: +00403 594 55 058; E: info@jub.ro