Cum să alegi nuanța potrivită de alb pentru casa ta?

Nuantele aproape de alb sunt deja bine recunoscute peste hotare – cu zeci de ani in urma, culoarea clasica alb a peretelui a facut loc unor culori precum ivory, alb ca gheata sau crem, si culorilor de coaja de ou, ricotta si mascarpone, care aduc caldura subtila si eleganta eterna. Acum, însă, sunt disponibile și aici, deoarece sunt amestecate pentru tine în toate centrele de amestecare JUMIX.

În JUB, nuanțele aproape albe au fost împărțite în mai calde (bumbac, albastru, iasomie), mai reci (gheață, culoarea sării sau chefir), neutre (dantelă, perlă, tofu) și roz (ricotta, pudră, basmati). Acestea sunt nuanțe blânde de alb, dar au multe avantaje față de sora lor nepigmentată.

Cum să alegi nuanța potrivită?

Întrucât nuanțele aproape de alb sunt neutre și în același timp se adaptează camerei ca adevărații cameleoni, nu există multe reguli atunci când alegeți. Ele intră în toate camerele, completează toate stilurile de echipamente și sunt combinate cu toate culorile care există deja în cameră. Cu toate acestea, câteva sfaturi despre alegerea unui subton. O poti alege in functie de mai multi factori - orientarea incaperii, elementele arhitecturale existente sau efectul pe care vrei sa-l obtii.

Orientarea camerei - echilibrează culoarea luminii solare

Camerele cu orientare sudica si vestica, dominata de lumina puternica si calda, vor functiona mai elegant imbracate in aproape alb cu subtonuri reci (Ice Cube, Kefir, Frost, Salt), intrucat vor echilibra culorile calde ale razelor solare. Dimpotrivă, este mai bine să pictați camerele cu iluminare naturală slabă cu o culoare cu subton cald (bumbac, alabastru, iasomie, albuș).

Culorile neutre (Lace, Pearl, Tofu și Dust) se vor potrivi frumos în toate mediile, în timp ce culorile din spectrul Blush (Ricotta, Marshmallow, Baby pudder și Basmati) vor aduce căldură acolo unde aveți nevoie - în sufragerie, sufragerie, dormitor sau camera copiilor.

Completează sau evidențiază elementele arhitecturale

Atunci când alegeți o culoare, țineți cont și de culoarea presiunii și a tavanului, a mobilierului de clădire și încorporat și a decorațiunii pereților (stuc, tapet, muluri). Dacă doriți să subliniați elementele arhitecturale enumerate, alegeți o nuanță contrastantă, dar dacă doriți să le ascundeți cât mai mult și să vă îmbinați cu întregul, pictați pereții de lângă ele cu o nuanță similară.

Ce fel de ambianță vrei să creezi?

Cea mai importantă întrebare este, desigur, ce fel de atmosferă vrei să creezi. În exemplul de mai jos, am pregătit patru medii diferite cu o combinație de două seturi de mobilier și două nuanțe aproape albe (Frost și Mascarpone).

        

       

În două cazuri, culoarea peretelui completează mobilierul selectat, iar în două cazuri, este completată de un ton similar. Puteți face același lucru: mobilierul mai vechi va arăta mai proaspăt dacă îl echilibrați cu o culoare complementară (opusă pe roata culorilor); mediile moderne care se bazează pe o paletă monocromatică sofisticată vor străluci și mai mult dacă le completați cu un ton de perete similar.

Un sfat final

Alegând nuanțe aproape albe de vopsea de perete, vei aduce un plus de moliciune și profunzime încăperii, vei sublinia elementele arhitecturale sau vei echilibra stilul echipamentului. Atunci când alegeți un subton, ar trebui să vă ghidați în primul rând după gustul dvs., dacă aveți îndoieli, cereți sfatul unui expert în mixerele JUMIX de la JUB.

Citeste si

Stiti deja ca „aproape alb” este o noua tendita in designul de interior?

Aproape alb sau alb cu subton este o noua tendinta in designul interior si la care arhitectii si designerii de interior apeleaza din ce in ce mai des.

  

 

 

 


 

”Albul clasic este folosit aici doar ca strat de baza”

Interviu cu designerul de interior si stilistul Alenko Dirnbek, care isi conduce propriul studio de design interior in Australia.

 

 

 

 

Programul JUB Design Studio face o selecție ușoara de culori si texturi, folosind exemple tipice.
Contact: SC JUB SALES SRL, Calea Clujului št. 207/C, RO-410 Oradea, Romania; T: +00403 594 55 058; E: info@jub.ro